Jouw trekhaak laten monteren door Herman & Bourgois?


Een trekhaak monteren lijkt een simpel klusje, maar schijn bedriegt. Bij moderne auto’s is het van groot belang dat de juiste trekhaak wordt gemonteerd en de montage ervan moet aan strenge eisen voldoen. Helemaal nu de meeste moderne auto’s voorzien zijn van veiligheidssystemen. Aansluiten op het achterlicht, zoals vroeger, kan niet meer. Bij een fout in de montage kunnen allerlei storingen optreden in de computer van de auto. Werk voor de specialist dus! Goed om te weten dat je hiervoor bij autobedrijf Herman & Bourgois in Eede terecht kunt.


Trekhaak monteren begint met informeren


Niet onder iedere auto mag een trekhaak gemonteerd worden, denk bijvoorbeeld aan sommige elektrische en hybride auto’s, maar ook eco-lijn uitvoeringen. Mag op jouw auto een trekhaak gemonteerd worden? Allereerst is het van belang dat je de juiste kiest. Een trekhaak moet namelijk van alles kunnen: een caravan of aanhanger trekken, maar ook een zware fietsendrager dragen. Dat laatste zorgt voor een hele andere belasting van de trekhaak.

Laat je dus goed informeren over het aanbod aan trekhaken en wat voor jou de beste keus is. Wij van autobedrijf Herman & Bourgois helpen je hier graag bij. Een trekhaak monteren duurde vroeger ongeveer even lang als het drinken van een kop koffie, maar dat is vandaag de dag wel anders. Moderne auto’s staan bol van de elektronica. Wordt een trekhaak verkeerd aangesloten, dan treden allerlei vervelende storingen op in je auto.


Trekhaak inleren


Is de trekhaak eenmaal gemonteerd, dan moet hij ingeleerd worden. Daarvoor is een diagnosetester nodig, zodat wij de trekhaak kunnen ‘activeren’. Dit is belangrijk, want de parkeersensoren achterop je auto moeten wel weten dat er een trekhaak gemonteerd is. Ook moet bijvoorbeeld het Trailer Stability Program ingeschakeld worden. En het mistachterlicht moet uitgeschakeld worden bij het trekkende voertuig. Dit inleren voorkomt uiteraard ook foutcodes en storingen. Het monteren van een trekhaak is dus niet zo simpel als je misschien zou denken. Daarom is het belangrijk dat je dit aan professionals overlaat. Wij helpen je graag!