Hybride en elektrische auto’s bij Herman & Bourgois!


Hybride en elektrische auto’s werken anders dan auto’s met een verbran

dingsmotor. Hybride auto’s hebben een compacte verbrandingsmotor én elektromotor aan boord. Elektrische auto’s bestaan alleen maar uit elektrische onderdelen, zoals een elektrisch accupakket, oplaadsysteem en natuurlijk een elektrische motor. Bij autobedrijf Herman en Bourgois in Eede kun je ook terecht voor onderhoud aan je hybride of elektrische auto! Wij zijn namelijk opgeleid en gecertificeerd om veilig en vakkundig aan hybride en elektrische auto’s te werken.


Onderhoud


Het onderhoud van hybride en elektrische auto’s is in een aantal opzichten anders dan onderhoud aan auto’s met een benzine- of dieselmotoren. In hybride en elektrische auto’s zit veel complexe elektronica verwerkt. Daarnaast is er hoge elektrische spanning nodig voor de aandrijfsystemen van elektrische auto’s. Het is dus belangrijk dat je auto wordt onderhouden door monteurs die weten hoe ze hier correct en veilig mee om moeten gaan en die gecertificeerd zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Autobedrijf Herman en Bourgois in Eede Nederland, is hiervoor gecertificeerd: wij hebben een specifieke opleiding gevolgd en volgen ook regelmatig opvolgtrainingen om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën. Ook voor onderhoud aan hybride en elektrische auto’s ben je bij ons dus aan het juiste adres!


APK


Doordat wij gecertificeerd zijn om veilig aan hybride en elektrische auto’s te werken, is je auto ook voor de APK in goede handen bij ons! Ondanks het feit dat je bij een elektrische auto geen motorolie, oliefilter of brandstoffilter hoeft te vervangen, zijn er wel veel andere onderdelen die regelmatig gecontroleerd moeten worden. Denk hierbij aan je koelvloeistof, remsysteem en banden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je accupakket tijdig laat controleren. Wanneer daar namelijk een storing of defect in ontstaat, presteert je auto een stuk minder goed dan je gewend bent.


Wanneer APK?


Uw wagen moet verplicht APK gekeurd worden:

  • Minder dan 3500Kg en jonger dan 30 jaar, benzine of elektrisch / hybride / plug-in hybride: 1e maal na 4j, dan 2x 2j, daarna jaarlijks.
  • Minder dan 3500Kg en ouder dan 30 jaar: telkens om de 2 jaar.
  • Minder dan 3500Kg, diesel / diesel hybride of waterstof: 1e maal na 3j, daarna jaarlijks.
  • Is uw auto ouder dan 50 jaar, dan is hij niet meer APK plichtig. Wenst u uw oldtimer toch APK te laten keuren, dan verzorgen wij dit graag voor u.

Autobedrijf Herman-Bourgois te Eede is opgeleid en heeft de kennis om Hybride en Elektrische wagens te herstellen of onderhouden.