Bandenwissel bij autobedrijf Herman & Bourgois?


De banden onder je auto spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om je veiligheid en rijcomfort. Het enige contactvlak van je auto met de weg wordt immers gevormd door je banden. Daarom is het van groot belang dat je de juiste banden onder je auto hebt, die passen bij jouw auto en rijstijl. Wij bieden banden aan van grote en professionele merken, zoals Michelin, Uniroyal, Firestone… Autobedrijf Herman & Bourgois in Eede geeft je graag advies over welke band het beste bij je past!


Tip van Herman & Bourgois in Eede


Kom je langs voor een bandenwissel? Laat meteen een seizoenscheckuitvoeren zodat je helemaal klaar bent voor het nieuwe seizoen! Tijdens een seizoenscheck controleren we de belangrijkste componenten van je auto (zoals je accu, remmen en motorolie) zodat jij met een gerust gevoel op weg kunt gaan!


Zomerbanden


Zomerbanden zijn gemaakt voor warme temperaturen en zowel droge als natte wegen. Ze zijn gemaakt van een harde rubbersoort die optimaal presteert in zomerse omstandigheden. In de winter heeft een zomerband onvoldoende grip op de weg en slijt deze sneller. Daarom adviseren wij om niet met zomerbanden te rijden in de winter, maar tijdig een bandenwissel uit te laten voeren.


Winterbanden


Bij lage temperaturen (onder 7 graden Celsius) wordt het rubber van een zomerband hard, waardoor deze zijn grip verliest. Winterbanden zijn gemaakt van een andere rubbersoort, waardoor ze soepel blijven. Ook heeft een winterband meer profielblokken om de grip te verbeteren, en speciale afvoerkanaaltjes voor water en sneeuw. Daarom adviseren wij om in de winter op winterbanden te rijden.


All season banden


All season banden presteren, zoals de naam al zegt, in alle seizoenen optimaal. Het voordeel van all season banden is dat ze het hele jaar door grip en veiligheid bieden, en je dus maar één bandenset nodig hebt. Voor de normale weersomstandigheden in Nederland is deze band zeer geschikt.

In onze wekplaats beschikken wij over moderne en goed onderhouden toestellen waarvoor wij zijn opgeleid.